Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva
Antonija Tomić, dipl. ing. agr.
Viši stručni suradnik na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo. Objavila je više stručnih radova, te sudjelovala na znanstvenom i na više stručnih projekata. Područje rada vezano joj je uz analitiku vina te tehnologiju i kemijski sastav voćnih vina.

Članci

Prilog broja: Voćna vina
Voćna vina se proizvode fermentacijom mošta dobivenog prešanjem raznih vrsta voća kao što je jabuka, kruška, trešnja, višnja, kupina, malina, ribiz, aronija itd. i imaju minimalni sadržaj prirodnog alkohola 1,2 %vol. U posljednje vrijeme sve je veći interes za proizvodnju voćnih vina i od drugih voćnih vrsta. Također je sve veća popularnost i potražnja za voćnim vinima ne tržištu, posebice vina od jabuka ili cidera, te vina od kupina kao vrijednog izvora antioksidansa i željeza.
Pročitaj više...
Mogućnosti poboljšanja voćnih vina
Osim vina od grožđa, na tržištu su sve više zastupljena i voćna vina, od koštičavog, jezgričavog, jagodičastog, bobičastog ili ostalog voća i ima minimalni sadržaj prirodnog alkohola 1,2 %vol.
Pročitaj više...
Biskvitni omlet s grožđem
Recepti
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.