Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera, pogledajte ga online.
Poštovani,

Sveti Martin na Muri, od 28. do 30. studenoga, mjesto je i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti, ako želite doznati sve najbitnije informacije o proizvodnji povrća u Hrvatskoj i imati priliku susresti se s proizvođačima povrća i svim tvrtkama i institucijama iz sektora povrćarstva.

Pozivamo vas na 4. stručni seminar „Hrvatsko povrće“, koji će se održati u prekrasnom ambijentu hotela “Lifeclass Terme Sveti Martin“ 28.11. - 30.11.2018.

1. dan SRIJEDA, 28. studeni 2018.

9.00 – 11.00 prijem i akreditacija sudionika
11.00
svečano otvaranje seminara
11:30– 13:00 SEKCIJA 1: Aktualnosti u proizvodnji povrća

Uvodna izlaganja:
Ministarstvo poljoprivrede - Zakonske novosti u poljoprivredi
Podravka, Zdravko Dimač - Razvoj hrvatske poljoprivrede kroz Podravku
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, Sandra Mikinac - Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi – pravni okvir za suzbijanje i borbu protiv nepoštenih trgovačkih praksi
Okrugli stol: Aktualno stanje u povrćarstvu i iskustva nakon 6 mjeseci provedbe Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi
Sudionici:
Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, HUP – Udruga trgovine, Podravka, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna komora, Zajednica udruga hrvatskih povrćara
Moderator:
Martin Vuković (Emisija za selo i poljoprivredu, HRT)

13:00 -15:00 vrijeme za ručak
15:00 – 15:45 Financijska radionica za proizvođače povrća

Izlaganja: HBOR, HAMAG-BICRO, Fine’sa grupa

15.45 – 19:00 1. Regionalni susret proizvođača povrća

Uvodna izlaganja:
15:45-16:00 Zajednica udruga hrvatskih povrćara
16:00-16:15 Gost predavač iz Austrije
16:15-16:30 Gost predavač iz Mađarske
16:30-16:45 Gost predavač iz Slovačke
16:45-17:00 Gost predavač iz Slovenije

17:00:-17:30 Odmor za osvježenje

17:30-17:45 Gost predavač iz Srbije
17:45-18:00 Gost predavač iz Makedonije
18:00-18:15 Gost predavač iz BiH
Okrugli stol:
Mogućnosti i ograničenja hrvatskih i regionalnih proizvođača u plasmanu povrća na regionalnom tržištu i na tržištu EU i iskustva i prednosti udruživanja proizvođača povrća
Sudionici:
Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Podravka, proizvođači iz država u regiji, Hrvatska gospodarska komora
Moderator:
Vlatko Grgurić (Plodovi zemlje, HRT)

21:00 društvena večer – zabavni program (Klub Seminara)

2. dan ČETVRTAK 29. studeni 2018.

09.00 – 11:30 – SEKCIJA 2: Zaštita povrća

Uvodna izlaganja:
09:30 - 09:40 Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, dr.sc Zdravka Sever – Pregled zaštitnih sredstava u proizvodnji povrća
09:40 - 09:50 Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, dr.sc. Adrijana Novak - Virusne i gljivične bolesti u proizvodnji povrća u 2018.g.
09:50 – 10:00 Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, prof.dr.sc. Mirjana Brmež - Zemljišni štetnici povrća
10:00 -10:10 Agronomski fakultet u Zagrebu, izv.prof. dr.sc. Klara Barić - Povrće, korovi i herbicidi
Okrugli stol: Kako i čime zaštititi proizvodnju povrća od štetnih organizama – trendovi i očekivanja
Sudionici: Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Ministarstvo poljoprivrede, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Zajednica udruga hrvatskih povrćara, CROCPA
Moderatori: izv.prof.dr.sc. Klara Barić (Agronomski fakultet u Zagrebu) i Goran Beinrauch (Gospodarski list)

11.30 – 12:00 – vrijeme za odmor i osvježenje
12:00 – 14.00 – SEKCIJA 3: Novi proizvodi i tehnologije

Uvodno predavanje:
12:00-12:15 Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo - dr.sc Boris Puškar (prezentacija) / Irena Siladi,dipl. ing. - Predstavljanje programa istraživanja i razvoja u sektoru voća i povrća
Izazovi za proizvođače povrća u eri ograničenja primjene pesticida i monitoringa rezidua SZB – Syngenta Agro

Iskustva u ekološkoj proizvodnji povrća – residue free proizvodnja - Bioinput
Učinak organske gnojidbe Plantella Organikom na povrtnim kulturama – Unichem Agro
BASFovi ključni proizvodi u zaštiti povrtnih kultura – BASF
MycoApply- novi proizvod s gljivicama mikorize za razvoj korjenovog sustava, učinkovito usvajanje hranjivih tvari, toleranciju na sušu, zdrave biljke i kvalitetan prinos - Fitopromet
Trianum – upotreba u proizvodnji povrća – Zeleni Hit
Navodnjavanje – jedna od osnovnih agrotehničkih mjera u proizvodnji povrća - Danon
Podrška proizvođačima povrtnih kultura novim rješenjima tvrtke Bayer - Bayer CropScience

14:00 – 16:00 Vrijeme za ručak

16:00 – 17:00 Zaštita povrća oznakama izvornosti i oznakama zemljopisnog podrijetla – Bureau Veritas
B-mox: Inovativna formula za snažnije sjeme - Bejo Zaden d.o.o
Make sure your storaging techniques for vegeta- bles succeed – AgriRootz
Folijarna prihrana povrća – Colić Trade
Nove formulacije gnojiva kao odgovor na potrebe različitih tipova tla i različitih vrsta povrtlarskih kultura – Elixir Zorka
Kvalitetna proizvodnja povrća od sjetve do berbe uz Agrimatco asortiman - Agrimatco

17:00 – 17:20 Predstavljanje knjige iz edicije Hrvatsko povrće: Proizvodnja korjenastog povrća
17:20 – 17:30 Vrijeme za osvježenje
17:30 – 19:00 SEKCIJA 4. Sjeme i hrvatske autohtone sorte povrća

Uvodna izlaganja:
17:30 – 17:45 Hrvatsko agronomsko društvo – dr.sc.Josip Haramija - Proizvodnja sjemena povrća u Hrvatskoj od 1997.-2017.
17:45 – 18:00 prof.dr.sc. Zdravko Matotan - Od vlastitih sorti i sjemena do vrhunskih prerađevina povrća
18:00 -18:15 Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek – izv. prof. dr. sc. Tomislav Vinković – Stare sorte, novi potencijal
Okrugli stol: Hrvatsko povrće od sjemena do stola
Sudionici: Podravka, Ministarstvo poljoprivrede, Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Hrvatsko agronomsko društvo, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
Moderatori: Renata Prusina (Agroglas) i Vedran Stapić (Agroklub)

20:00 Večera
21:00 Zabavni program (Klub Seminara)

3. dan PETAK 30. studeni 2018.

10.00 - 12:00 SEKCIJA 5 – Proizvodnja korjenastog povrća u RH

Uvodna izlaganja:
10:00 - 10:15 Hrvatska poljoprivredno-šumarska sav jetodavna služba - Ljubomir Peričić, dipl. ing. agr. - Isplativost proizvodnje korjenastog povrća
10:15 - 10:30 Hrvatska poljoprivredno - šumarska savjetodavna služba – Dario Padro, mag. ing. agr. – Strojevi u proizvodnji korjenastog povrća
10:30 - 10:45 prof.dr.sc. Zdravko Matotan - Mogućnosti razvoja proizvodnje korjenastog povrća za potrebe prerade sušenjem
10:45 -11:00 Hrvatska poljoprivredno-šumarska sav jetodavna služba, mr.sc. Milorad Šubić - Zaštita korjenastog povrća od bolesti i štetnika
Okrugli stol: Potencijal i budućnost proizvodnje korjenastog povrća u Hrvatskoj
Sudionici: Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Podravka, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, predstavnici proizvođača korjenastog povrća
Moderatori: mr.sc. Višnja Šimunović (HPŠSS) i Ivan Stupnišek (Gospodarski list)

12:00 Donošenje zaključaka i zatvaranje seminara

Za sve informacije o Seminaru možete nazvati tehničkog organizatora Infomart Zagreb d.o.o.,
na tel: +385 (0)44 522 167 (Silvija), ili e-mail: silvija.rados@infomart.hr
Digitalnu prijavnicu, s više informacija o cijenama kotizacije i smještaja
možete pronaći na www.gospodarski.hr
Veselimo se Vašem dolasku!

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona i elektroničkim komunikacijama (NN 90/2011), čl. 101., točka 2., ova poruka se ne može smatrati SPAM-om jer sadrži kontakt i adresu pošiljatelja te upute za brisanje s liste.
Ako više ne želite primati newsletter Gospodarskog lista molimo Vas da kliknete ovdje ili pošaljete e-mail na adresu marketing@gospodarski-list.hr sa naslovom Newsletter-Odjava.