Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera, pogledajte ga online.
Poštovani,

Požega i Kutjevo, od 28.02. do 01.03.2019., mjesto su i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti, ako želite doznati sve najbitnije informacije o vinogradarstvu i vinarstvu u Hrvatskoj i imati priliku susresti se s proizvođačima vina i svim tvrtkama i institucijama iz sektora vinarstva.

Pozivamo vas na drugi središnji stručni skup „CroVin“, koji će se održati
u Veleučilištu Požega, Vukovarska 17 - 28.02. - 01.03.2019.

I dan ČETVRTAK, 28. veljače 2019.

09:00 - 11:00 Dolazak i registracija sudionika
11:00 Svečano otvorenje
11:30 -13:30 Sekcija 1: BRENDIRANJE I MARKETING VINA: Plenarna izlaganja

11:30 – 11:45 Marketing i problemi tržišta vina u Hrvatskoj – Đ.Horvat
11:45 – 12:00 Kontrola zaštićenih oznaka vina – I.Prša
12:00 – 12:15 Mogućnosti financiranja i poticanja u vinogradarskoj i vinarskoj proizvodnji –
                       Fine'sa consultings
Panel rasprava: Vinska Hrvatska danas – dosezi i ograničenja
Moderator: Leo Gracin  i Goran Beinrauch

13:30 – 15:00 Ručak
15:00 – 16:30 Sekcija 1: BRENDIRANJE I MARKETING VINA

15:00 -15:30 Izvoz hrvatskih vina na najzahtjevnija svjetska tržišta – I.Barbić
15:30 – 16:15 Marketing vina i tržište u Austriji – R.Schmid
16:15 – 16:30 Diskusija

16:30 - 19:00 Sekcija 2: AKTUALNOSTI U VINOGRADARSKOJ I VINARSKOJ PROIZVODNJI

16:30 – 17:00 Vinogradarstvo Hrvatske i klimatske promjene – M.Karoglan, M.Telišman        
                         Prtenjak
17:00 – 17:15 Karakteristike novih klonova ‹Graševine› selekcioniranih na kutjevačkom
                         području – D.Preiner
17:15 – 17:30 Otporne sorte vinove loze nove generacije – D.Stupić

17:30 – 17:45 Odmor i osvježenje

17:45 – 18:00 Alternativni proizvodi u vinarstvu – A.Jagatić Korenika
18:00 – 18:15 Nove selekcije kvasaca za suvremeno vinarstvo – A.Jeromel
18:15 – 18:30 Podrumska evidencija – N.Puhelek
18:30 – 18:45 Ispitivanje kvalitete vina i zakonske obveze proizvođača vina – M. Kovač
18:45 – 19:00 Utjecaj duljine vremena odležavanja vina u drvenim bačvama različite veličine i
                         različito paljenih na fizikalno-kemijska i organoleptička svojstva vina –
                         S.Zrinščak

21:00 Društvena večer „O vinu uz vino“

II dan PETAK, 01. ožujka 2019.

09:30 -12:00 Sekcija 3. NOVE TEHNOLOGIJE I NOVI PROIZVODI

09:30 – 09:45 Metode poboljšanja vodozračnog režima i usvajanja makro i mikroelemenata
                         te utjecaj na otpornost vinove loze i kakvoću grožđa – R.Slezak
09:45 – 10:15 „Global Plant Health“ - Biostimulatori u uzgoju vinove loze – J.Navarro Valle
10:15 – 10:30 Suzbijanje mladica na stablu vinove loze – K.Barić
10:30 – 10:45 Zlatna žutica - prijetnja hrvatskim vinogradima – P.Pozder
10:45 – 11:00 SIVANTO PRIME - podrška proizvođačima u kontroli američkog cvrčka –
                         D.Crnošija
11:00 – 11:15 RADIANT - suvremeni insekticid za suzbijanje štetnika u vinovoj lozi –
                         A.Franjić Tubić
11:15 – 11:30 Najsigurniji program zaštite vinove loze s novim pojačanjima RIDOMIL
                         GOLD R® i AMPEXIO ®- D.Tolić
11:30 – 11:45 DELAN PRO - proaktivna tehnologija u zaštiti vinove loze – N.Ettinger
11:45 – 12:00 FOLPAN - kontaktni fungicid u vinogradarstvu – Z.Balentić
14:00 Festival studentskih vina – Podrum Veleučilišta Požega

DAN OTVORENIH PODRUMA

Za sve informacije o Seminaru možete nazvati tehničkog organizatora Infomart Zagreb d.o.o.,
na tel: +385 (0)91 15 22 119 (Silvija), ili e-mail: silvija.rados@infomart.hr
Digitalnu prijavnicu, s više informacija o cijenama kotizacije i smještaja
možete pronaći na www.gospodarski.hr
Veselimo se Vašem dolasku!



Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona i elektroničkim komunikacijama (NN 90/2011), čl. 101., točka 2., ova poruka se ne može smatrati SPAM-om jer sadrži kontakt i adresu pošiljatelja te upute za brisanje s liste.
Ako više ne želite primati newsletter Gospodarskog lista molimo Vas da kliknete ovdje ili pošaljete e-mail na adresu marketing@gospodarski-list.hr sa naslovom Newsletter-Odjava.