Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva
Ljetna zaštita jabuka od crvljivosti plodova
Ljetna zaštita jabuka od crvljivosti plodovaJabuka zahtijeva od proizvođača najviše znanja i iskustva da bi se proizvela zadovoljavajuća količina plodova prve klase po jedinici površine. Pritom, intenzitet pojave i štetnost različitih kategorija štetnih organizama nije ni jedne sezone jednak, pa voćari svake godine do završetka berbe “strahuju” za konačne rezultate proizvodnje
Pročitaj više...
Postupak dobivanja sredstava iz IPARD programa
Postupak dobivanja sredstava iz IPARD programaNedavno sam primila e-mail poruku s vrlo zanimljivim pitanjem jednog poduzetnika, a pitanje je glasilo: “Imam projekt kojim se želim kandidirati za sredstva IPARD programa, ali ne znam kome se u tu svrhu obratiti, tko mi u tome može pomoći, i koji je postupak dobivanja sredstava?”
Pročitaj više...
Regent – sorta vinove loze otporna na gljivične bolesti
Regent – sorta vinove loze otporna na gljivične bolestiRegent je jedna od rijetkih otpornih sorata dobivena međuvrsnim križanjem čije ime danas poznaje sve više proizvođača i potrošača vina, a osobito u Njemačkoj, zemlji njezina podrijetla. Regent je 1967. godine stvorio prof. Gerhard Alleweldt, čuveni oplemenjivač i vrsni znanstvenik koji je u svom plodnom radnom vijeku, vezanom uglavnom uz Institut za oplemenjivanje vinove loze u Geilweilerhofu u Njemačkoj, stvorio veći broj otpornih sorata.
Pročitaj više...
Sjeme paprike iz vlastita vrta
Sjeme paprike iz vlastita vrtaPaprika obrazuje sjeme u plodu koji je šuplja boba različitog oblika, veličine i boje. Kod rijetko koje povrtne kulture postoji tolika raznolikost u obliku, veličini, boji i okusu plodova kao kod paprike. Isto tako veoma su različite potrošačke navike korištenja u prehrani različitih tipova paprike, a koje su vezane prvenstveno uz geografsko područje uzgoja.
Pročitaj više...
Sušenje voća i povrća
Sušenje voća i povrćaGotovo svaku vrstu voća i povrća možemo sušenjem konzervirati na obazriv način. Svježe namirnice biljnog porijekla sadržavaju relativno mnogo vode - od 80 do 90% - koja zajedno s prirodnim hranjivim tvarima predstavlja povoljnu podlogu za razvoj mikroorganizama kao što su gljivice plijesni i razne bakterije. U takvim uvjetima i pri normalnoj temperaturi one će se razmnožavati, u plodovima će nastati proces truljenja i fermentacije uslijed kojih plodovi postaju neukusni i neuporabljivi
Pročitaj više...
Recepti
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.