Claas iz svoje radionice konstantno se trudi biti klasu iznad svih, i novitetima konkurenciji pokazati da ih prati u korak, te nastoji biti aktualan, uz zadržavanje prepoznatljivosti. U korak s vremenom i razvojem poljoprivredne proizvodnje, noviteti su i više nego dobrodošli.

""Novi QUADRANT 4000 – za besprijekorne bale

Nova balirka za kvadratne bale, pruža 15 % veću produktivnost izrade bala, te 10 % veću, tj. bolju gustoću proizvedenih bala, uz olakšanu upravljanje i održavanje stroja. U odnosu na prijašnje modele, ima i 30 % povećan unos, tj. prihvat osušene biljne mase, a posebnom tehnologijom jamči i manje prašine prilikom saklupljanja, te zbog izvrsne zbijenosti, dugotrajnost i stabilnost, te jednostavan transport prešanih bala. Fleksibilni i snažni u polju, kompaktni na cesti – ukratko, novi LINER 3600, 800 i 700 sakupljači sijena, s četiri rotacijske glave, omogućuju još ravnomjernije oblikovanje zboja po sredini, a oblikom omogućuju optimalni protok mase kod prihvata krme. Jednostavni su i praktični za pričvrščivanje i brzo uklanjanje, te se lako sklapaju za daljnji prijevoz. Novost su i modeli LINER 800 i 700, skupljači s dvije rotacijske glave širine radnog zahvata od 4 – 7.50 m, te 3.50 – 6.30 m, kojima se efikasno upravlja putem upravljačke ploče traktora. Claas – klasa iznad

ARION Serije 400

Posljednjih nekoliko godina Claas je svoj razvoj usmjerio i prema traktorima u segmentu iznad 140 KS, te uspješno modernizirao traktore novitetima, a izmjene su vidljive od motora, preko kabine do krova. Postoje četiri verzije dostupnih kabina, s različitim mogućnostima ostakljenja, a panoramski pogled osiguran je u svim verzijama.

Za svakodnevnu upotrebu – ELIOS 200

To je manji kompaktni traktor, okretan i lagan, a modelima iz serije raspon snage kreće se od 75, pa do 103 KS. Navedena serija, ponajprije je namjenjena zahvatima u poljoprivredi, gdje je potreban snažan, ali manji traktor, kao npr. na većim strminama.

MAX CUT kosilice

Serijom kosilica radnog zahvata od 2.60 m do 9.10 m, Claas je predstavio nove dimenzije. Diskovi kosilica su prepoznatljivi na prvi pogled svojim novim dizajnom, i jednostavnijim odvajanjem prilikom izmjena. Modeli DISCO 8500 TREND i DISCO 9200 TREND, jednostavni su za upotrebu i predviđeni za srednje velike farme. Stražnje i vučene kosilice su također dobile osvježeni dizajn. Jednostavnost upotrebe, podešavanja visine otkosa kosilica iz kabine traktora uz lako dostupnu i funkcionalnu kontrolnu ploču, te prepoznatljiva TELEMATICS tehnologija, uz sve navedene karakteristike strojeva, u svakom će slučaju poljoprivrednicima olakšati svakodnevnu upotrebu.

Prethodni članakProduljen rok prijave za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije 2015.
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.