Bronhi kolač. Ovo je kolač koji ćete obožavati! Tanke biskvitne kore i osvježavajuća krema s otopljenim bronhi bombonima pretvaraju okus u čaroliju.

 src=

Tijesto (x3): 

-4 bjelanjaka

-10 dag šećera

-2 žlice oštrog brašna

-1 žlica gustina

-1 žlica octa

-1 žlica kakaa 

Krema: 

-1 l mlijeka

-20 dag Bronhi bombona

-5 žlica gustina

-5 žlica brašna

-20 dag šećera

-1 margarin

-6 dag čokolade za kuhanje 

Priprema:
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka pa dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Dodati kuhačom pomiješano brašno s gusti­nom. Na kraju u laganom mlazu dodati ocat i lagano izmješati. Peći na papiru za pečenje u velikom limu na 150 °C, 20 – 25 minuta. Pazi­ti da kore ostanu svijetle! Na taj način ispeći dvije kore. U treću koru dodati kakao prosijan sa ostalim praškastim sastojcima. 

Priprema:

Bronhi bombone otopiti u 2 dcl mlijeka. U malo odvojenog mlijeka razmu­titi pjenjačom brašno, šećer i gustin i staviti kuhati. U ostatak mlijeka dodati i mlijeko s Bronhi bombonima i sve kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađen mar­garin. U trećinu kreme dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu za kuhanje.

Slagati:
svijetla kora, svijetla krema, tamna kora, tamna krema, svjetla kora, svje­tla krema. Na gotov kolač staviti šlag (2,5 dcl) i čokoladnu glazuru.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakŠlag banane
Sljedeći članakJesu li poljoprivrednici spremni za početak Nitratne direktive ?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.