width=Podloga:
– 40 dag mljevenih Petit keksa
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 20 dag maslaca
– 1 dcl mlijeka

Krema:
– 50 dag kremastog sira
– 4 žlice šećera u prahu
– 1 mljevena želatina
– 4 dcl vrhnja za šlag

Glazura:
– 1 dcl vrhnja za šlag
– 20 dag bijele čokolade

Priprema podloge: Otopiti maslac, čokoladu i mlijeko i sve zajedno rukama utrljati u mljevene kekse. Smjesu rasporediti i utisnuti u kalup veličine 20 x 30 cm.

Priprema kreme: Izmiksati sir sa šećerom u prahu, dodati otopljenu želatinu, pa ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje. Kremu staviti preko podloge od keksa.

Priprema glazure: Zagrijati vrhnje do vrenja, te ga preliti po sjeckanoj bijeloj čokoladi. Miješati dok se sva čokolada ne otopi, malo ohladiti, pa preliti preko kreme. Staviti u hladnjak da odstoji, a najbolje preko noći.

Recept iz knjige „Premium kolači– deserti i slastice“

Prethodni članakTalijanske kremšnite
Sljedeći članakBezbrižno grijanje u vašem domu sa solarnom energijom!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.