width= 1 l mlijeka
200 g mljevenog maka
200 g mljevenog rogača
300 g šećera
500 g sira
5 jaja
kore za savijače ( 3 lista po štruci)
200 g grožđica
ulje ili maslac

Zagrijte mlijeko do vrenja, pa pola litre ulijte u smjesu maka i 100 g šećera. Preostalu polovicu zalijte u smjesu rogača, grožđica i 100 g šećera. Dobro promiješajte i ostaviti kojih desetak minuta da rogač i mak nabubri. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte jedno jaje, te ako je smjesa pregusta, dodajte malo hladnog mlijeka. U sir dodajte 100 g šećera i 2 jaja. Zatim stavite prvu koru i na nju smjesu rogača, te na nju stavite drugu koru koju premažete smjesom od maka, i na nju stavite treću koru koju premažete sirom. U nauljenu, ili maslacem premazanu posudu za pečenje stavite štruce. Posložene štruce premažite smjesom jajeta, mlijeka i malo ulja. Pecite 40- tak min. na 180 C.

Prethodni članakJesenske kiflice
Sljedeći članakČokoladna Milka torta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.