Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Djedov brk

Tijesto:
✦ 40 dag oštrog brašna
✦ 18 dag margarina
✦ 4 žumanjka
✦ 3 žlice vrhnja
✦ 5 žlica šećera

Nadjev:
✦ 4 bjelanjka
✦ 20 dag oraha
✦ 15 dag šećera

Glazura:
✦ 10 dag čokolade
✦ 10 dag margarina 



Priprema tijesta:
U 1 dl mlijeka razmrvite 20 dag kvasca i malo soli, dodajte sve ostale sastojke i zamijesite tijesto. Podijelite na 4 ista dijela i svaki tanko razvaljajte, zatim tanko premažite pekmezom od šljiva i malo posipajte mljevenim orasima. Tijesto savijte s obiju strana prema unutra kao roladu, između ostavite prostor za nadjev.

Priprema nadjeva:
Od bjelanjaka istucite snijeg, dodajte šećer, dalje tucite i potom umiješajte mljevene orahe. Kako smo tijesto podijelili na 4 jednaka dijela, dobili smo 4 role. Prije pečenja tijesto ostavite da se malo digne. Pečeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Priprema glazure:
Sastojke rastopite, ali ne smiju zavrijeti.

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Kolači"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.11.2014. Izdanje 15.10.2014. Izdanje 01.10.2014. Izdanje 15.09.2014. Izdanje 01.09.2014. Izdanje 15.08.2014. Izdanje 20.07.2014. Izdanje 01.07.2014. Izdanje 15.06.2014. Izdanje 01.06.2014. Izdanje 15.05.2014. Izdanje 01.05.2014. Izdanje 15.04.2014. Izdanje 01.04.2014. Izdanje 15.03.2014. Izdanje 01.03.2014. Izdanje 15.02.2014. Izdanje 01.02.2014. Izdanje 15.01.2014. Izdanje 20.12.2013. Izdanje 01.12.2013. Izdanje 15.11.2013.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.