Dupli ganaž. Za sve ljubitelje ganache ili ganaž glazure, ovdje je recept s ne jednom, već dvije ganache glazure – tamnom i svijetlom, na čoko biskvitu.

Tijesto:
✦ 150 g maslaca
✦ 100 g čokolade za kuhanje
✦ 4 jaja
✦ 100 g šećera
✦ 80 g brašna
✦ 1 prašak za pecivo

Ganache:
✦ 300 ml vrhnja za šlag
✦ 200 g čokolade za kuhanje

Krema:
✦ 400 ml vrhnja za šlag
✦ 300 g bijele čokolade

Priprema tijesta: Otopiti čokoladu i maslac, te malo ohladiti. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, pa dodati otopljenu čokoladu s maslacem. Dodati brašno i prašak za pecivo, te na kraju umućene bjelanjke u snijeg. Peći u kalupu 21 x 36 cm, na 180 °C oko 20 minuta.

Priprema ganachea: Ugrijati vrhnje do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Ohladiti i preliti po pečenom biskvitu. Staviti u hladnjak da se stisne.

Priprema kreme: Ugrijati vrhnje do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi te ohladi. Izraditi preostalih 200 ml vrhnja za šlag i pomiješati s ohlađenim vrhnjem i čokoladom. Staviti na ganache i vratiti u hladnjak do posluživanja. Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“

Prethodni članakČokonat pita
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.