Krtovinci. Prekrasan kolač koji će oboriti s nogu sve vaše goste svojim izgledom i okusom. Neobično rezan biskvit obogatila je ukusna krema s glazurom.

>
<p><strong>Tijesto:</strong><br>– 4 jaja <br>-15 dag šećera <br>-4 dag čokolade za kuhanje <br>-2 žlice oštrog brašna <br>-malo praška za pecivo
<p><strong>Krema:</strong><br>-1 l mlijeka <br>-5 žumanjaka <br>-15 dag šećera <br>-6 žlica oštrog brašna <br>-1 vanilin šećer <br>-½ margarina
<p><strong>Preljev:</strong><br>-5 dag čokolade za kuhanje <br>-3 dag maslaca <br>-2 žlice ulja<div class=

Priprema biskvita:
Žumanjke pjenasto umutiti sa še­ćerom. Dodati otopljenu čokoladu i brašno pomiješano s malo praška za pecivo. Ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C 10 – ak minuta. Pečen biskvit rezati pomoću čaše ili manjih okruglih kalupa u krugove.

Priprema kreme:
Od mlijeka oduzeti nekoliko žlica i umiješati ga sa žumanjcima, šećerima i brašnom. Ukuhati u ostatak mlijeka. Ku­hati na laganoj vatri uz neprekidno miješa­nje dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati omekšali margarin. Slastičarskom vrećicom ili žlicom stavljati kremu.

Priprema preljeva:
Otopiti na pari i preliti po kremi tako da curi s vrha kreme prema dolje.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

 
 
Prethodni članakČokoladni poljupci s mentom
Sljedeći članakKolač iz snova
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.