Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Ljubavna rolada

Tijesto:
✦ 5 bjelanjaka
✦ 10 dag šećera
✦ 2 žumanjka
✦ 8 dag oštrog brašna
✦ 2 žlice kakaa
✦ 1 žlica praška za pecivo
✦ 1 žlica octa
✦ 1 žlica likera Maraskino
✦ ½ dcl ulja

Žele:
✦ 2,5 dcl pirea od malina
✦ 2,5 dag gustina
✦ 1 - 2 žlice šećera
✦ 2 dag maslaca

Krema:
✦ 3 žumanjka
✦ 6 dag šećera u prahu
✦ ½ mljevene želatine
✦ 25 dag sirnog namaza sa 70 % mliječne masti ili mascarponea
✦ 2 žlice šećera u prahu
✦ 2 žlice limunovog soka
✦ 1 ribana korica limuna
✦ 1,5 dcl vrhnja za šlag

Za ukras:
✦ 10 dag mliječne čokolade
✦ malo vrhnja za šlag
✦ par komada malina

 



Priprema tijesta: Miksati bjelanjke s malo soli, pa postupno dodavati šećer do čvrstog snijega. Dodati žumanjke i kratko miksati. Pažljivo ručno umiješati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodati ocat, liker i u tankom mlazu umiješati ulje. Staviti u lim dimenzije 30 × 30 cm, obložen papirom za pečenje i peći na 160 °C, 10 – 15 minuta. Pečen biskvit zarolati zajedno s papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi.

Priprema želea: Maline usitniti u 2,5 dcl pirea, malo odvojiti i pomješati s gustinom i šećerom. Zakuhati u ostatak malina i napraviti žele. U toplo dodati kockicu maslaca i dobro promiješati. Ohlađen biskvit pažljivo odrolati, maknuti papir za pečenje i premazati toplim želeom. Ohladiti.

Priprema kreme: Žumanjke tući sa šećerom u prahu na pari 10 - ak minuta do guste smjese, pa prekriti samu površinu smjese prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici. Sirni namaz ili mascarpone izmiješati s 2 žlice šećera u prahu, dodati limunov sok i ribanu koricu te sjediniti sa žumanjcima i nabubrelom i otopljenom želatinom. Na kraju pažljivo ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Staviti u hladnjak na 20 minuta da se krema stisne. ²/3 kreme namazati po želeu i pažljivo zarolati. Roladu omotati prozirnom folijom sa svih strana i staviti u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi.

Priprema ukrasa: Otopiti na pari mliječnu čokoladu s malo vrhnja za šlag, te pomiješati s preostalom 1/3 kreme. Premazati roladu izvana i ukrasiti malinama.

Recept iz knjige „Premium kolači - deserti i slastice
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Kolači"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018. Izdanje 15.05.2018. Izdanje 01.05.2018. Izdanje 15.04.2018. Izdanje 01.04.2018. Izdanje 15.03.2018. Izdanje 01.03.2018. Izdanje 15.02.2018. Izdanje 01.02.2018. Izdanje 15.01.2018. Izdanje 20.12.2017. Izdanje 01.12.2017. Izdanje 15.11.2017. Izdanje 15.04.2017 Izdanje 01.04.2017 Izdanje 15.03.2017. Izdanje 01.03.2017 Izdanje 15.02.2017. Izdanje 01.02.2017. Izdanje 15.01.2017. Izdanje 20.12.2016.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.