width=– 20 dag brašna
– 10 dag maslaca
– 5 dag šećera
– paket vanilin šećera
– 1 bjelanjak
– 25 dag marcipan smjese
– 3 žumanjka
– 5 dag šećera u prahu
– 20 višanja za ukras

Od brašna, maslaca, šećera i vanilin šećera zamijesite tijesto. Razvaljajte tijesto i izrežite krugove (promjera 4 cm). Posudu za pečenje obložite papirom i na nju poslažite krugove. Posudu stavite u hladnjak 20 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Bjelanjak čvrsto istucite. Marcipan naribajte i zajedno sa žumanjcima i šećerom izmiješajte u glatku smjesu pa umiješajte u snijeg. U vrečicu za ukrašavanje kolača sa zvijezdastim nastavkom stavite smjesu s marcipanom i njome ukrasite tijesto. U sredinu svakog kruga stavite višnju. Pecite kolačice oko 15 minuta. Ohlađene pospite šećerom u prahu.

Prethodni članakPuretina punjena špinatom
Sljedeći članakMedenjaci od raženog brašna
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.