Mramorni kolač. Prefini biskvitni kolač prošaran slojevima svijetlog i tamnog biskvita mramornog izgleda, otkuda mu i ime. Savršen za nedjeljna popodneva.

Sastojci:
✦ 4 jaja
✦ 18 žlica šećera
✦ 18 žlica mlijeka
✦ 18 žlica ulja
✦ 18 žlica oštrog brašna
✦ 2 vanilin šećera
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 2 žlice kakaa

Priprema: U žumanjke staviti šećer, ulje, mlijeko i vanilin šećer te dobro izmiksati. U ovu smjesu dodati prašak za pecivo i brašno, pa na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti na dva jednaka djela i u jedan dodati kakao. Smjese izmjenično žlicom stavljati u lim koji smo prethodno namastili i pobrašnili. Peći 20 – 30 minuta na 180 °C (provjeravati čačkalicom). Posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

 

Prethodni članakSeminar: Zašto odabrati gnojiva tvrtke Pro-Eco?
Sljedeći članakŠpric keksi
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.