width=

Pripremite:

– 12,5 dag maslaca
– 12,5 dag zobenih pahuljica
– 1 jaje
– 15 dag smeđeg šećera
– prstohvat soli
– ½ žličice cimeta
– 1 žlica maslaca od kikirikija
– 4 žlice brašna
– 10 dag sitno sjeckanog kikirikija
– 3 žlice meda
– 15 dag bijele čokolade

Priprema:

Zobene pahuljice prepržite na maslacu. Pećnicu uključite na 180 ºC i obložite lim papirom za pečenje.

Jaje istucite zajedno sa šećerom, soli i cimetom. Dodajte maslac od kikirikija, brašno, zobene pahuljice i kikiriki.

Stavite na lim i pecite oko 15 minuta dok dobije zlatno smeđu boju. Izvadite iz pećnice i premažite medom.

Još toplo tijesto, narežite na rombove i ostavite da se hladi.

Čokoladu rastopite na pari, te njome premažite rombove i po želji ukrasite šećerom.

Prethodni članakCremissimo
Sljedeći članakRumlice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.