Snikers. Čarobni spoj kikirikija i čokolade u ovom nepečenoj poslastici čini harmoniju okusa koja podjeća na kupovnu čokoladicu poznata imena – Snickers.

 width=Smjesa:
– 20 dag kikirikija u ljusci (neslanog)
– 15 dag petit keksa
– 15 dag šećera u prahu
– 20 dag kikiriki maslaca
– 15 dag maslaca

Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode

Priprema smese: Kikiriki bez ljuske i kekse staviti u vrećicu za zamrzavanje, te ih usitniti pomoću valjka za tijesto. Dodati šećer u prahu, omekšan maslac od kikirikija i maslac. Sve dobro promiješati u kompaktnu smjesu. Staviti u kalup 20 x 15 cm, žlicom namočenom u hladnu vodu pritisnuti i izravnati.

Priprema glazure: Čokoladu nasjeckati, dodati ulje, vodu i maslac, pa otopiti na pari. Glazurom preliti kolač, te ga staviti na hladno da se dobro stisne.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Prethodni članakNekretnine od nevjenčane supruge
Sljedeći članakPrihrana u povrtnjaku
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.