Kiflice. Recept za predivne mekane i ukusne kiflice koji kad probate nećete tražiti dalje. Od sastojaka se dobije poprilična količina, otuda im i naziv.

 width=Tijesto :
– 1 margarin
– 4 jaja
– 4 žlice šećera
– 2 dl mlijeka
– 2 dl kiselog vrhnja
– malo soli
– 1 kocka kvasca
– 1 prašak za pecivo
– 2 vanilin šećera
– brašna koliko je potrebno

U 2 dl mlijeka stavite 4 žlice šećera i kocku kvasca da se digne. U zdjelu stavite malo brašna, razmrvite s 1 margarinom, dodajte malo soli, prašak za pecivo, vanilin šećer, zatim ulijte kvasac, vrhnje i jaja. Brašna dodajte koliko je potrebno. Neka tijesto bude malo tvrđe. Ostavite dizati 45 minuta, zatim oblikujte kiflice, punite pekmezom, još malo ostavite dizati i pecite. Posipajte šećerom u prahu.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka

Prethodni članakBeze torta s jagodama
Sljedeći članakTrešnje i višnje – ukusne, sočne i zdrave
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.