Toffifee. Toffifee keksići svojim čarobnim spojem prhkog tijesta, karamele i čokolade stvaraju slatku čaroliju okusa koja se naprosto topi u ustima.

Tijesto (za oko 40 komada):
2 žumanjka
5 žlica šećera
 1 vanilin šećer
5 dag maslaca
15 dag margarina
1 dcl mlijeka
20 dag glatkog brašna
30 dag oštrog brašna
½ praška za pecivo

Karamel:
15 dag šećera
15 dag maslaca
1,5 dcl vrhnja za šlag
7 dag bijele čokolade

Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag maslaca
5 dag bijele čokolade

Priprema tijesta: Od svih sastojaka zamijesiti tijesto. Ostaviti da odstoji u hladnjaku u plastičnoj foliji pola sata. Tanko razvaljati, pa rezati krugove malo veće od kalupa za košarice. Utisnuti tijesto u namaštene i pobrašnjene kalupiće i staviti ih na pola sata u zamrzivač da se tijesto ne spusti previše tijekom pečenja. Peći na 170 °C 10 – 12 minuta, dok malo ne porumene. Odmah istresti iz kalupića i ohladiti.

Priprema karamela: šećer zagrijati dok se ne karamelizira bez miješanja. Maknuti s vatre i dodati omekšan maslac, pa vratiti na laganu vatru i dodati vrhnje za šlag i omekšanu bijelu čokoladu. Miješati dok se ne poveže. U svaku košaricu staviti žlicu karamela i ohladiti.

Priprema glazure: Sastojke otopiti na pari uz miješanje. Preko karamela staviti žlicu glazure, opet ohladiti i prošarati s bijelom čokoladom.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakOrange kocke
Sljedeći članakLimunove kiflice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.