Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Zapečeni kotleti

4 teleća kotleta
4 kriške prženih patlidžana
4 kriške mortadele
1 luk
25 dag narezane mozzarelle
origano
40 dag guste rajčice
4 fileta inćuna ispranih vodom
2 žlice maslinova ulja
maslaca
sol
papar

Nožem napravite džep u teletini. Lagano istucite meso i potom položite jednu krišku patlidžana, jednu mozzarelle, file inćuna i krišku mortadele. Zatvorite svaki komad mesa sa 1 -2 štapića. U tavu stavite ulje i maslac te pržite kotlete s obje strane dok ne poprime zlatnu boju. Začinite ih soli i paprom. Potom ih ocijedite i držite na toplom. U istoj tavi popržite luk koji ste sitno nasjeckali, dodajte rajčicu, origano, sol i papar. Kuhajte umak 20 minuta. Ulijte 3 žlice umaka od rajčice na dno vatrostalne posude. Na umak položite kotlete, pokrijte ih preostalim umakom i poslažite preostalu mozzarellu narezanu na kriške. Stavite u već zagrijanu pećnicu na 200°C sve dok se sir ne otopi.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od mesa"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.