Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Pečena janjetina

✦ 2 luka
✦ 2 češnja češnjaka
✦ 20 dag mrkve
✦ 20 dag celera
✦ 1,6 kg janjećeg buta bez kosti
✦ sol i papar 
✦ prstohvat timijana
✦ peršin 
✦ 4 žlice maslinova ulja
✦ 5 žlica koncentrata od rajčice
✦ 500 ml temeljca
✦ 25 dag rajčica
✦ 1 konzerva bijelog graha



Povrće očistite i nasjeckajte na sitne komadiće. Janjetinu začinite i ispecite na maslinovom ulju. Dodajte usitnjeno povrće (sve osim rajčica i graha), koncentrat rajčice, 300 ml temeljca i stavite u pećnicu da se peče 4 sata na 120 stupnjeva. Preostali temeljac prokuhajte zajedno s nasjeckanim rajčicama i procijeđenim grahom i nakon 3 sata pečenja dodajte janjetini. Pospite peršinom i poslužite.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od mesa"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.