Priremite:

• 1 kg janjetine (janjeći but)
• 1 kg mahuna
• 25 dag mrkve i graška
• 10 dag pršuta
• 20 dag crvenog luka
• 20 dag rajčice
• 2 češnja češnjaka
• maslinovo ulje
• oštro brašno
• mljevena crvena paprika
• sol
• papar

Priprema:

Nakon što meso operete stavite ga kuhati u vruću, posoljenu vodu. U međuvremenu očistite mahune i razrežite ih na manje dijelove, pa ih propirjajte na očišćenom crvenom luku rezanom na ploškice.

Kada mahune omekšaju posipajte ih brašnom i mljevenom crvenom paprikom, pustite da se malo zapeku te prelijte vodom u kojoj se kuhala janjetina.

Začinite solju i paprom i dodajte janjetinu, usitnjeni češnjak, grašak, očišćenu rajčicu i mrkvu narezanu na kockice te kuhajte još dok mahune skroz ne omekšaju.

Prethodni članakDomaći namaz od poriluka i sira
Sljedeći članakTalijanska marenda
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.