pola kg kuhanih fileka width=
1 veći luk
2 srednje rajčice
1 srednji patlidžan
10 dag suhe slanine
2 jaja
10 dag feta sira
10 dag gauda sira
3 žlice pasirane rajčice
2 dl kiselog vrhnja
2 lovorova lista
1 žličica kurkume
3-4 žlice ulja
masline
vegeta, sol, papar

Svježe fileke dobro operite i stavite kuhati uz glavicu luka, nekoliko češnja češnjaka i lovorov list. Skuhane i ohlađene fileke narežite na trakice. Patlidžane narežite na krugove, složite u cjediljku i posolite. Kada puste vodu, osušite ih na papiru ili krpi, pa ispržite s obje strane u tavici uz malo ulja. U posudu stavite ulje i sitno narezanu slaninu, kratko pržite, pa dodajte sitno nasjeckani luk i pržite dok sve ne omekša. Zatim na luk i slaninu stavite narezanu rajčicu, pa kuhane fileke, posolite i začinite paprom i kurkumom. Promiješajte, dodajte lovorov list, vegetu, pasiranu rajčicu i cijele otkoščene masline, uz dodatak malo vode i prokuhajte desetak minuta. Tako pripremljene fileke premjestite u vatrostalnu posudu i ravnomjerno ih rasporedite, zatim po njima posložite pržene kolute patlidžana i pospite ih naribanim sirevima, te sve zajedno zalijte kiselim vrhnjem u kojem su prethodno razmućena dva jaja. Stavite u pećnicu na 200°C 30 minuta, te poslužite uz svježe nasjeckani peršin.

Prethodni članakUskoro nova pravila vezana za označavanje hrane
Sljedeći članakSultanov burek
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.