Pripremite:

4 velika krumpira
200 grama slanine
50 grama ribanog sira
2 mlada luka
3 žlice kiselog vrhnja
sol
papar

Priprema:

Krumpir dobro operite pod mlazom vode, osušite i na nekoliko mjesta probodite viljuškom.

Stavite u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje i pecite na 200 ºC oko sat vremena.

Kada se malo ohladi, vrh krumpira odrežite i izdubite sredinu žlicom.

Unutrašnjost krumpira stavite u posudu i dodajte sitno narezanu slaninu koju ste prethodno ispržili na tavi, polovinu naribanog sira, sitno nasjeckani luk, kiselo vrhnje, sol i papar.

Sve zajedno dobro promiješajte i s dobivenom smjesom punite izdubljeni krumpir.

Pospite ostatkom sira i vratite u pećnicu na 5-10 minuta.

Prethodni članakLegalizacija spremišta
Sljedeći članakPizza burek
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.