PRIPREMITE:

70 dag gotovih kora

 

NADJEV:

50 dag mljevenog mesa

2 glavice luka

ulje

sol

papar

 

PRELJEV:
0,5 l mineralne vode

2 šalice kiselog vrhnja
4 jaja 

POSTUPAK:

Na malo ulja prepržite sitno narezani luk. Dodajte mljeveno meso (miješano, može i samo puretina ili svinjetina) i pirjajte miješajuci 10 minuta. Dodajte sol i papar po želji. U lim (35×25 cm) stavljajte red kora, red mljevenog mesa. Kore lagano smežurajte, naberite kako bi u nabore ušlo meso. Možete malo natopiti uljem, no nije potrebno ako je masnoča u mesu. Složeni sirovi kolač (odozgo je tijesto) razrežite na kocke i prelijte preljevom.
Tucite jaja, lagano posolite, dodajte vrhnje i mineralnu vodu. Prelijte preko sirovog kolača. Pecite lagano oko 1 sat. Vrlo je ukusno, izdašno, služi kao slani kolač, predjelo, a uz razne salate može biti i glavno jelo.

Prethodni članakJesensko spremanje cvijeća i ukrasnih vrsta
Sljedeći članakKokot u vinu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.