Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Tortellini punjeni s divljači

Tijesto
✦ 4 jaja 
✦ 4 žlice suncokretovog ulja 
✦ 40 dag brašna
✦ prstohvat soli

Nadjev
✦ 25 dag od buta, prsa ili plečke mlađeg
    vepra 
✦ 2 ljutike očišćene 
✦ 1 češanj češnjaka 
✦ maslac 
✦ sol 
✦ papar 
✦ 1 dcl desertnog vina 
✦ 2 žumanjka 
✦ 2 žlice vrhnja



Nadjev ćete dobiti tako što ćete očišćeno i na kockice narezano meso prodinstati na maslacu, zajedno s narezanom ljutikom i češnjakom. Namirnice začinite i zalijte desertnim vinom. Dinstajte dok se vino ne izgubi. Ostavite da se fil ohladi preko noći. Sutradan izmeljite meso, dodajte mu žumanjke i vrhnje, te sve dobro promiješajte kuhačom. Tijesto dobro umijesite i ostavite sat vremena da se odmori. Nakon toga ga razvucite valjkom na debljinu od 2 mm. Režite krugove i na svaki kružić dodajte malo fila. Rubove premažite bjelanjkom, spojite u polumjesece i dobro pritisnite, te ih presavinite. Kuhajte ih u slanoj vodi oko 10 minuta dok ne isplivaju na površinu. Tortelline možete poslužiti uz umak od rajčica i ribani parmezan.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od mesa"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.