Tortille sa zimskom salamom

Sastojci:
2 crvene paprike,
300 g špageta,
sol,
1 manji čili,
4 jaja,
5 žlica mlijeka,
papar,
2 luka,
2 žlice maslaca,
150 g zimske salame,
50 g očišćenih crnih maslina,
1 žlica soka od limuna,
1 svežnjić peršina, nasjeckanog
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 250 °C. Paprike operite, očistite i raščetvorite. Složite ih, s kožicom prema gore, na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pečnici dok kožica ne potamni, a na njoj se stvore mjehurići. Potom paprike izvadite iz pećnice, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se ohlade. Tjesteninu natrgajte na manje komade, skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Čili operite, uklonite sjemenke pa ga narežite na kolutiće. Razmutite jaja, mlijeko, sol i papar. Luk oljuštite, nasjeckajte i s čilijem propirjajte na 1 žlici maslaca. Izvadite ih te ostavite da se malo ohlade pa ih pomiješajte s tjesteninom i jajima. Od smjese na preostalome maslacu ispecite 16 malih tortilla. Paprike ogulite te, kao i salamu, usitnite. Masline nasjeckajte te ih pomiješajte sa salamom i paprikom. Dodajte i limunov sok. Umiješajte peršin. Tortille poslužite tako da na njih stavite po 1 žlicu smjese. Možete ih ukrasiti i ploškicama limuna, peršinom i crnim maslinama.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.