Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Kisela juha od janjetine

✦ oko 500 g janjećeg mesa isjeckanog na kockice
✦ 1 glavica luka
✦ 2-3 mrkve
✦ 1 peršin i pastrnjak
✦ 1 krumpir
✦ 1 šalica graška
✦ sol i papar
✦ vezica peršinovog lista
✦ malo soka od limuna
✦ kiselo vrhnje

Luk isjecite na kockice i kratko ga propržite na malo ulja. Kad luk zastakli dodajte janjetinu isjeckanu na kockice. Kad meso porumeni sa svih strana, dodajte i ostalo povrće isječeno na kockice i sve prelijte vodom (otprilike 2 l vode). Zatim posolite i popaprite. Možete koristiti i mješavinu smrznutog povrća. Ovu mješavinu nemojte odmah dodavati mesu, već je dodajte desetak minuta pred kraj kuhanja. Poklopite lonac, smanjite temperaturu i poklopljeno kuhajte na vatri dok se meso ne skuha. Prije posluživanje dodajte isjeckanu vezicu peršinovog lišća. Na kraju u juhu stavite malo soka od limuna i kiselo vrhnje.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.