Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Zapečeni pikantni makaroni

25 dag makarona 
30 dag rajčice - pelata 
2 mlada luka 
20 dag kuhane šunke 
60 g maslaca 
masnoća za namašćivanje oblika 
žličicu kapara 
žličica začinskog bilja 
10 dag parmezana 
200 ml vrhnja za kuhanje 
3 žumanca 
sol 
papar 
muškatni oraščić
1 filet srdele 
bosiljak

Makarone kuhajte u puno slane vode oko 20 minuta da ostanu al dente. Ostavite da se ocijede. Rajčice narežite na sitne kockice. Odrežite zeleni dio mladog luka, očistite ga i sitno nasjeckajte. Narežite na sitne kockice šunku. Zagrijte u tavi 30 g maslaca pa u njemu prepržite luk da postane staklast. Propržite 3 minute rajčice i šunku. Namastite vatrostalni oblik, stavite u njega sadržaj tave, tjesteninu, kapare i začinsko bilje pa sve izmiješajte. Naribajte parmezan. Izmiješajte ga s vrhnjem i žumancima pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Prelijte preko tjestenine. Sitno nasjeckajte filet srdele. Izmiješajte ga s preostalim maslacem i stavite na tjesteninu. Pecite u pećnici 15-20 minuta. Ukrasite bosiljkom.
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.