Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Šaran u umaku od tamnog piva

PRIPREMITE:

1 šarana od oko 2 kg

sol

papar

1 limun

1 veliki luk

komad celerova korijena (100 g)

malo brašna

100 g maslaca

60 g medenjaka (bez ocakline)

0,75 l tamnog piva (ili tamnog piva spuno slada)

2 lovorova lista

6 zrna pimenta

6 zrna borovice

šećer

30 g brašna



Očistite i operite šarana pa ga narežite na četiri jednaka komada. Začinite solju i paprom. Iscijedite limunov sok pa njime poškropite ribu. Očistite luk pa ogulite i operite celer. Narežite ih na sitne kockice. Uvaljajte komade šarana u brašno. Zagrijte 70 g maslaca. Ispržite ribu tako da s obje strane dobije smeđu boju. Dodajte luk i celer pa kratko propržite. Naribajte medenjake i pospite po ribi. Nalijte pivo. U malenu vrećicu za kuhanje stavite lovor, piment i borovicu pa je objesite u posudu s umakom. Začinite solju, malo šećera i paprom. Poklopljeno lagano kuhajte oko 20 minuta. Izvadite vrećicu sa začinima. Stavite komade šarana na zagrijan pladanj i ostavite na toplu mjestu. Izmiješajte preostali maslac i brašno te stavite u umak. Po potrebi dodajte začina.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.