Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Brudet

✦ 1 kg razne veće ribe (morske ili riječne)
✦ ½ kg luka (narezan)
✦ 1 žlica pirea od rajčice
✦ 1 žlica vinskog octa
✦ 4 češnja češnjaka
✦ 2 dl bijelog ili crnog vina
✦ 2 dl maslinovog ulja
✦ vezica peršina
✦ sol i papar u zrnu

Ribu očistite, operite i narežite na veće komade. Luk popržiti na malo vrućeg ulja, dok ne dobije zlatno - smeđu boju. Dodajte žlicu vinskog octa, preostalo ulje, sol i papar i pustiti da zavrije. Zatim ubacite komade ribe i pustiti da vrije 1 - 2 minute. Dodajte vino, žlicu pirea od rajčice, krupnije nasjeckan češnjak i ostalu polovicu luka i sve sastojke lagano promiješajte. Dodajte vode i kuhajte bez miješanja oko 30 - 45 minuta. Dok brudet lagano krčka, povremeno samo malo protresite lonac. Na kraju dodajte sitno nasjeckan peršin.

Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.