Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

File morskog psa u crvenom umaku

• 80 dag filea morskog psa 
• 1 limun 
• 1 glavica luka 
• 1 nasjeckana crvena paprika 
• 3 naribane mrkve 
• 100 ml suhog bijelog vina 
• 1 grančica ružmarina 
• 1 lovorov list 
• 80 dag pelati rajčice 
• maslinovo ulje 
• sol 
• papar

Očišćeni file morskog psa posolite i popaprite, stavite u zdjelu, pokapajte sokom od limuna i ostavite da odstoje 30-ak minuta. Marinirane  filee ocijedite, uvaljajte u brašno, otresite i stavite pržiti u tavu na vruće maslinovo ulje sa svake strane po tri do četiri minute. Zatim file izvadite na stranu, a u tavu na masnoću od prženja dodajte sjeckani luk, malo ga posolite i na laganoj vatri pržite dok malo ne omekša. Zatim dodajte papriku i mrkvu te dinstajte dok ne omekšaju. Potom u tavu ulijte suho bijelo vino i kuhajte dok na pola ne reducira. Dodajte pelati rajčicu, lovorov list i grančicu ružmarina. Po potrebi začinite sa malo soli i papra i na laganoj vatri kuhajte još četiri do pet minuta. Zatim u umak vratite pržene filee ribe i sve zajedno kuhajte još 10-ak minuta. Za prilog možete poslužiti rižu.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.