Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Hobotnica ispod peke

✦ 1 hobotnica (oko 2kg) 
✦ 1 kg krumpira 
✦ 1 glavica luka 
✦ 20 dag mrkve 
✦ 5 češnja češnjaka 
✦ 1 grančica ružmarina 
✦ 2 lovorova lista 
✦ 1 dl maslinovog ulja 
✦ 2 dl bijelog vina 
✦ sol

Hobotnicu operite, izvrnite joj tijelo, izvadite utrobu, kljun i ponovno dobro operite. Posušite hobotnicu te je nauljite i stavite u dobro zagrijanu i nauljenu posudu za pečenje pod pekom. Uz hobotnicu stavite narezani krumpir, mrkvu, češnjak, nasjeckani luk, lovorov list i grančicu ružmarina. Sve dobro posolite. Podlijte vinom i pecite ispod peke oko 90 minuta (možete i u pećnici). Kada krumpir dobije zlatnožutu boju, a hobotnica omekša jelo je gotovo.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.