Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Jelo za guštanje

Nadjev za raviole:
450 g očišćenih kozica
1 žlica peršina
40 g kuhanog špinata
1 žličica mljevene paprike
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice vrhnja za kuhanje
sol
Tijesto za raviole:
400 g glatkog brašna
4 jaja
oko 50 ml vode
1/2 žličice soli
1 jaje za premazivanje
Za buzaru:
150 g luka
5 češnjeva češnjaka
300 ml pasirane rajčice
2 žličice vegete
500 g kozica ili škampi
500 g dagnji
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
sol

Očišćene kozice usitnite u električnoj sjeckalici zajedno s peršinom, špinatom, mljevenom paprikom i češnjakom. Mješavini dodajte maslinovo ulje, vrhnje i sol. Nadjev dobro izmiješajte i ohladite. Od brašna, jaja, vode i malo soli umijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela i pokriveno ostavite stajati oko pola sata. Nakon toga tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj dasci. Žličicom rasporedite male “kupčiće” nadjeva do polovice razvaljanog tijesta. Nadjev stavljajte u razmacima oko 3-4 cm. Razmake između nadjeva premažite razmućenim jajem, a zatim preko nadjeva preklopite drugu polovicu tijesta. Izrežite četverokute. U posudu sa širim dnom popecite nasjeckani luk i češnjak. Dodajte pasiranu rajčicu i vegetu. Pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Nakon toga dodajte kozice ili škampe, dagnje, vino i pokriveno nastavite kuhati dok se školjke ne otvore. Na kraju umiješajte peršin i posolite. Raviole skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Posluživanje: Kuhane raviole stavite u buzaru, lagano promiješajte, pospite peršinom i poslužite.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.