Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Losos u hladetini od rizlinga

PRIPREMITE:

 

2 žlicice soli

10 zrna papra

limunov sok

4 odreska lososa (po 15 dag)

50 dag zelenih šparoga

7 listica želatine

2 dag gljiva(tartufa narezanih na rezančiće

6 malih rajčica

1 l suhog rizlinga



Pristavite 0,75 l vode sa solju, paprom i limunovim sokom, dodajte losos pa kuhajte 10 minuta na sasvim niskoj temperaturi. Ribu izvadite iz juhe i omotajte aluminijskom foli jom. Šparoge oljuštite, odrežite im tvrde vrhove pa kuhajte u istoj tekucini 25-30 minuta da omekšaju. Izvadite ih iz juhe i ohladite. Listiće želatine namačite 10 minuta u hladnoj vodi. Losos rasporedite u 4 tanjura, pospite gljivama i šparogama. Rajčice operite, obrišite, prepolovite i raspodijelite po tanjurima. Odvojite 0,25 l juhe i zagrijte. Ne smije provreti. Otopite želatinu u juhi, dolijte rizling, malo ohladite pa prelijte po pripremljenim sastojcima na tanjurima. Neka se hladetina u hladnjaku stvrdne.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.