Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Mediterano

✦ 75 dag liganja
✦ 3 glavice luka
✦ 4-5 većih rajčica
✦ 2-3 češnja češnjaka
✦ grančica ružmarina
✦ 2-3 listića bosiljka
✦ kadulja
✦ peršin
✦ 1 dcl maslinovog ulja
✦ 5 dcl vina malvazije
✦ sol, papar



Lignje očistite, operite i narežite na kolute. Sitno nasjeckajte luk, češnjak, bosiljak, kadulju i peršin. Rajčicu površinski samo zarežite nožem u križ i potopite u kipuću vodu na 15 sekundi, a zatim kratko u hladnu vodu, pa ogulite kožicu. Narežite na komadiće, te na vrućem ulju pirjajte luk i dodajte narezanu rajčicu, pa pirjajte dok ne omekšaju. U umak dodajte lignje, začinsko bilje, grančicu ružmarina i češnjak, posolite, popaprite i zalijte vinom. Neka se sve krčka dok umak ne zgusne. Pred kraj pospite sjeckanim peršinom.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.