Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Oslić sa slaninom i kaduljom

Oslić sa slaninom i kaduljom


Pripremite:
Za oslića:
600 g fileta oslića
sok 1 limuna
malo umaka worcester
sol
papar
1 svežnjić kadulje
100 g nemasne dimljene slanine narezane na ploške
Za povrće:
1 luk
500 g mrkve
50 g maslaca
100 ml bijelog vina
100 ml povrtnoga ili ribljeg temeljca
250 g mahuna (zamrznutih)
nekoliko grančica začinskog bilja (primjerice ružmarina i kadulje)
limun za ukrašavanje
Filete operite, posušite i narežite na rezance širine 4-5 cm. Pokapajte ih limunovm sokom i umakom worcester te ih posolite i popaprite. Zatim ih držite u hladioniku 15 minuta.
Pećnicu zagrijte na 200° C. Kadulju operite, protresite i natrgajte listiće. Ribu obložite slaninom te učvrstite čačkalicama.
Luk oljuštite i nasjeckajte. Mrkvu ogulite i narežite na ploške. Maslac ugrijte u kalupu za složenac te na njemu ispirjajte luk. Zatim dodajte mrkvu i kratko kratko je pirjajte. Ulijte vino i temeljac pa pecite 5 minuta u pećnici. Na to stavite riblje filete, pospite zamrznutim mahunama i pecite još 15 minuta. Potom jelo izvadite iz pećnice i poslužite u kalupu ukrašeno polovicama limuna i začinskim biljem.

Oslić sa slaninom i kaduljom
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.