Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Pajadro

✦ 2 žlice maslinovog ulja 
✦ 1 luk 
✦ 1 crvena paprika 
✦ 1 tikvica 
✦ 2 češnja češnjaka 
✦ 2 konzerve tune u vlastitom soku 
✦ sjeckana rajčica 
✦ sol 
✦ papar 
✦ 6 tortilja
✦ 150 g naribanog sira 
✦ 40 g parmezana

Za umak:
✦ 1 avokado 
✦ 1-2 žlice nasjeckanog korijandera 
✦ 2 žlice maslinovog ulja 
✦ 2 žlice limunova soka 
✦ sol
✦ papar



Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte papriku nasjeckanu na kockice, zatim tikvice narezane na kockice, protisnuti češnjak te dodajte tunu i sjeckanu rajčicu. Posolite i popaprite prema potrebi. Pirjajte, povremeno miješajući nekoliko minuta. Na tortilju stavite smjesu s tunom, pospite s malo sira, zarolajte i položite u posudu za pečenje. Postupak ponovite i s preostalim tortiljama. Namastite posudu za pečenje (6 cm dubine, 20x28 cm) i položite napunjene tortilje. Pospite preostalim naribanim sirom i ribancem. Pecite 15 do 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C ili dok sir ne dobije zlatnosmeđu boju. Avokado sitno narežite te mu dodajte nasjeckani korijander i pokapajte s limunovim sokom. Posolite, popaprite i sve dobro izmiješajte.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.