Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Pastrva i račići s povrćem

PRIPREMITE:
 400 g fi leta pastrve
 24 riječna raka
 4 tikvice
 luk
 crvenu papriku
 nasjeckani peršin
 2 češnja češnjaka
 20 g maslaca
 4 žlice maslinovog ulja
 zelenu papriku
 naranču
 sol
 papar

Rakove stavite u slanu kipuću vodu na 3 minute, ocijedite ih, izvadite iz oklopa i očistite. Filetima pastrve ogulite kožu, izrežite ih na komade, posolite i popaprite. Očistite tikvice i paprike te ih izrežite na kockice. Ogulite i nasjeckajte luk. Ogulite i zgnječite češnjeve češnjaka. Pržite češnjak i luk u tavi sa 2 žlice ulja. Kada požute, na njima pržite 5 minuta papriku. Posolite, popaprite i odstranite češnjak. l tikvice pržite oko 5 minuta u drugoj tavi s preostalim uljem. Posolite i popaprite.
Rasporedite povrće na dno tave, pospite peršinom i navlažite narančinim sokom. Dopunite s nekoliko komadića maslaca i komadima pastrve. Zatim poklopite i pecite u pećnici 7-8 minuta, prethodno ugrijanoj na 200 °C, dodajući repove rakova samo 1 minutu prije kraja pečenja. Poslužite toplo.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.