Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Pastrva punjena povrćem i gljivama

pastrva od oko 1 kg
15 dag fileta pastrve 
1 ljutika
ploška celera
mrkva
10 dag šampinjona
2 žlice vrhnja 
1 bjelanjak 
1 vezica peršina 
1 vezica krasuljice 
3 žlice maslinova ulja 
žlica maslaca 
sol
papar

Pastrvi izvadite utrobu i odstranite joj kost. Celer, mrkvu i gljive izrežite na trakice. U tavi sa 2 žlice ulja i nasjeckanom ljutikom pržite gljive oko 2 minute da požute te ih ocijedite. U tavi 3 minute pržite celer i mrkvu. U zdjelicu stavite gljive i pirjano povrće, izmiksane filete pastrve, vrhnje i bjelanjak. Dodajte nasjeckani peršin i krasuljicu, sol i papar. Pastrvu napunite nadjevom, omotajte ih folijom za pečenje namašćenom maslacem i stavite u lim za pečenje. Pecite u pećnici koju ste prethodno ugrijali na 180 °C oko 20 minuta, potom odstranite papir i poslužite pastrvu izrezanu na kriške.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.