Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Pašteta od tune

Sastojci:
✦ 240 g tune u ulju
✦ 2 jaja
✦ 60 g omekšanog maslaca
✦ 2 žlice kiselog vrhnja
✦ 1 žličica kapara, po želji
✦ 1 žličica senfa
✦ sok od ½ limuna ili po ukusu
✦ sol, papar
✦ tost ili kruh po želji, za posluživanje

Priprema:
1. U lončiću zavrijte vodu za kuhanje jaja. Zatim ih kuhajte oko 10 minuta na umjerenoj vatri, te ih ocijedite, prelijte hladnom vodom, oljuštite i nasjeckajte na kockice. Tunu lagano ocijedite od ulja. Omekšani maslac malo razradite mikserom.
2. Sve sastojke za paštetu (osim tosta) stavite u blender ili izmiksajte štapnim mikserom u jednoličnu masu. Probajte, te po potrebi dotjerajte okus solju, paprom ili limunovim sokom.
3. Paštetu ohladite barem sat vremena u hladnjaku pa poslužite na prepečenom tostu ili kruhu.

 

Savjet više: Ukoliko želite i ljubitelji ste jačih okusa, možete u paštetu dodati i 1 mali luk nasjeckan na sitne kockice, pa sve zajedno izblendati u paštetu.

Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.