Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Punjene košarice

Pripremite za tijesto:
250 g brašna 
150 g maslaca 
2 žumanjka
pola male žličice soli 
2-3 žliode
 

Pripremite za nadjev:
400 g bakalara
1 žlicu limunovog soka 
2 lista lovora
nekoliko zrna papra 
4 češnja češnjaka 
maslinovo ulje
2 kriške bijelog kruha 
60 g kiselog vrhnja 
žlicu majoneze 
sol 
papar 
 

Pripremite za mariniranu rajčicu:
300 g rajčice 
2 žlice nasjeckanog peršina 
2 žličice kapara
2 žlice maslinovog ulja 
papar
sol 



Brašno, sol i maslac dobro izmiješajte. Dodajte žumanjke i vodu te zamijesite u glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite neko vrijeme u hladnjak. Zatim tijesto razvaljajte i obložite modlice promjera 7 cm. Dno tijesta probodite nekoliko puta vilicom i stavite na kratko u hladnjak. Pecite 15 minuta na 180 °C.

 

Bakalar 24-36 sati močite u hladnoj vodi. Zatim ga stavite u posudu i dodajte sok od limuna, papar, lovorov list, sol i zalijte vodom. Stavite posudu na štednjak i kuhajte dok ne zakipi. Nastavite kuhati još 5 minuta, a zatim isključite štednjak, poklopite i pustite da se bakalar ohladi u vodi. Kriškama kruha uklonite koru pa ih namočite u vodi, a zatim dobro ocijedite. Bakalar ocijedite, očistite meso, te ga usitnite. Dodajte usitnjeni češnjak, ocijeđeni kruh i dobro izmiješajte te miješajući dodajte maslinovo ulje. Smjesu stavite u zdjelu i ručno umiješajte limunov sok, majonezu i vrhnje. Dodajte svježe mljeveni bijeli papar i sol. 

 

Rajčicu ogulite, odstranite sjemenke i narežite na manje kocke. Dodajte peršin, kapare, maslinovo ulje, sol i papar te sve dobro promiješajte. U pečene podloge od tijesta prvo stavite nadjev od bakalara, a na vrh dodajte žlicu marinirane rajčice. Po želji možete posipati naribanim parmezanom.

Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.12.2014. Izdanje 15.11.2014. Izdanje 01.11.2014. Izdanje 15.10.2014. Izdanje 01.10.2014. Izdanje 15.09.2014. Izdanje 01.09.2014. Izdanje 15.08.2014. Izdanje 20.07.2014. Izdanje 01.07.2014. Izdanje 15.06.2014. Izdanje 01.06.2014. Izdanje 15.05.2014. Izdanje 01.05.2014. Izdanje 15.04.2014. Izdanje 01.04.2014. Izdanje 15.03.2014. Izdanje 01.03.2014. Izdanje 15.02.2014. Izdanje 01.02.2014. Izdanje 15.01.2014. Izdanje 20.12.2013.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.