Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Punjene korabice s kozicama

✦ 4 korabice 
✦ 10 dag kozica 
✦ 1 jaje
✦ 15 dag riže 
✦ 2 žlicice peršina (nasjeckana)
✦ sol 
✦ papar 
✦ slatka paprika 
✦ 250 ml temeljca 
✦ 2 žlice maslaca

Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Korabice očistite, ogulite i izdubite. Meso korabice izrežite na sitne komadiće, pomiješajte s rižom i kozicama, dodajte žličicu peršina te začinite. Smjesom napunite korabice. Rasporedite ih na namašćenom limu, zalijte temeljcem, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da se peku oko 35 minuta. Zatim odstranite foliju, dodajte ostatak maslaca (po želji možete dodati i malo vrhnja za kuhanje). Vratite korabice u pećnicu da se još peku 10 minuta, dok ne postanu rumene. Kada su gotove ukrasite ih preostalim peršinom i poslužite.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.