width= 80 ml maslinovog ulja
250 g luka
3 češnja češnjaka
800 g pelata rajčica
2 žličice šećera
1 žlica Vegete
500 g škarpine
500 g oslića
sol
2 žlice nasjeckanog peršina

Na hladnom maslinovom ulju kratko ispržite luk narezan na ploške i nasjeckani češnjak. Dolijte malo vode i pirjajte oko 5 minuta. Nakon toga dodajte pelate, šećer, Vegetu i nastavite pirjati na laganoj vatri još 15-20 minuta. Dodajte ribu narezanu na manje komade, malo posolite i nastavite pirjati dok riba ne omekša. Tijekom pirjanja posudu povremeno protresite. Brudet pospite peršinom i poslužite s kuhanom palentom. Za ovo jelo možete upotrijebiti i druge vrste riba.

Prethodni članakMinistar poljoprivrede Tihomir Jakovina na Svečanosti obilježavanja prestanka ugovaranja IPARD projekata
Sljedeći članakBakalar bianco
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.