Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Toplo hladna salata

✦ 400 g krumpira 
✦ 600 g svježih liganja (očišćenih) 
✦ ½ žlicice crnog papra mljevenog 
✦ 1 žlica začina 
✦ 100 ml maslinovog ulja 
✦ 50 ml aceta balsamica 
✦ 10 g kapara
✦ 120 g rikule 
✦ 100 g tvrdog sira - parmezana 
✦ 30 g jezgri oraha 
✦ sol

Krumpir skuhajte s korom u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir ogulite i narežite na tanke ploške. Očišćene i oprane lignje narežite na kolutiće, začinite i prelijte s malo maslinovog ulja. Na dobro zagrijanoj tavi popržite pripremljene lignje dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Dodajte narezani krumpir i još malo popržite. Začinite s preostalim maslinovim uljem, acetom i dodajte kapare. U posudu za posluživanje stavite rikulu, pripremljene lignje s krumpirom i dobro promiješajte. Posluživanje: Kod serviranja dodajte na kockice narezan parmezan i ukrasite s jezgrom oraha.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.