Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Zapečeni makaroni

✦ 40 dag tjestenine (maleni pužići)
✦ žlica maslinova ulja
✦ 300 g šampinjona
✦ 1 žlica mješavine začina
✦ žlica koncentrata rajčice
✦ 600 ml mlijeka
✦ žličica brašna
✦ 1 žlica senfa
✦ 30 dag mozzarelle
✦ parmezan
✦ sol
✦ papar

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Na ulju propirjajte narezane šampinjone. Pospite brašnom i promiješajte. Lagano zalijevajte mlijekom uz miješanje i prokuhajte oko 5 minuta. U umak dodajte mješavinu začina, senf, rajčicu, sol, papar i polovicu sira narezanog na kockice te kuhajte još 1 do 2 minute dok se umak ne zgusne. Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu koju premažite maslacom, prelijte umakom, pospite parmezanom i ostatkom mozzarele koju naribajte pa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se zapeče.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.