Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Bruschette s cherry rajčicama, kozjim sirom i maslinama

Sastojci (za 4 osobe):
✦ 1 ciabbata (šlapica)
✦ 3 režnja čašnjaka
✦ 250 g mini rajčica (poželjno i crvenih i žutih ako imate)
✦ 150 g kozjeg sira ili mozarelle (što više volite)
✦ 10-tak crnih maslina
✦ svežnjić bosiljka
✦ maslinovo ulje
✦ sol, papar

Priprema:
1. Ciabbatu narežite na malo deblje kriške. Na dobro ugrijanoj grill tavi popecite kriške s obje strane na malo maslinovog ulja, kako bi dobile lijepe „rešetkice“ od tostiranja.
2. Za nadjev operite i osušite mini rajčice. Prepolovite ih ili narežite na četvrtine, ovisno o njihovoj veličini. 2 režnja češnjaka sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte mini rajčice, natrgani kozji sir (ili sjeckanu mozarellu), sjeckani češnjak, narezane masline i natrgane listiće bosiljka. Sve posolite, popaprite i zalijte s 4-5 žlica maslinovog ulja. Pomiješajte, pa time nadjenite tostirane kriške kruha.

Savjet više:
Svaku prepečenu krišku ciabbate s gornje strane premažite polovicom češnjaka kako bi je fino aromatizirali.
Ako ne volite kozji sir ili ga ne možete nabaviti, mozarella će biti također savršeno ukusna u ovoj ulozi.

Vrijeme pripreme: oko 25 minuta

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.