Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Bućnica na drugačiji način

✦ 500 g kora za pitu
✦ 300 g svježeg sira 
✦ 500 g naribane buče 
✦ 2 jaja 
✦ sol

ZA PREMAZ:
✦ 1 svježi kvasac 
✦ malo šećera 
✦ sol
✦ 1 jaje
✦ 4 šalice mlijeka 
✦ 1,5 šalica ulja
✦ 3-4 žlice glatkog brašna



PREMAZ ZA KORE: Usitnjenom kvascu dodajte malo mlake vode, šećera i soli. Kada kvasac naraste pomiješajte s jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro izmiješajte da dobijete smjesu kao za palačinke.

NADJEV: Svježi sir pomiješajte s naribanom bučom, (koju ste prethodno naribanu posolili, ostavili 15-ak minuta, te ju potom dobro ocijedili)i razmućenim jajima. Dosoliti po ukusu. Stavite koru i četkom nanesite premaz. Preko toga stavite drugu koru i premažite, zatim treću i nju premažite. Na treću premazanu koru stavite nadjev od sira i buče. Rubove kore savite prema unutra pa sve uvite u savijaču. Stavite u podmazani lim te savijaču premažite istim premazom. Pecite 35-40 min. na 220°C dok bućnica ne porumeni.

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.