Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Domaći rezanci sa šparogama

TIJESTO
• 30 dag brašna 
• 3 jaja 
• prstohvat soli 
• 2 žlice maslinovog ulja

UMAK
• 20 dag šparoga 
• 10 dag maslaca 
• 4 žumanjka 
• 6-8 žlica mlijeka 
• 1 žličica škroba 
• 1 žlica limunovog soka 
• prstohvat soli 
• muškatni oraščić



Sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu i dobro promiješajte. Mijesite ga tako dugo dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto zamotajte u foliju i ostavite ga 1/2 h da se odmori. Nakon toga ga razvucite i izrežite tanke rezance. Rezance skuhajte u vreloj, posoljenoj vodi, i stavite sa strane. Šparoge ogulite i pofurite u vreloj, posoljenoj vodi. Ostavite ih tako dok ne omekšaju. Zatim ih procijedite i stavite na toplo.

Umak ćete dobiti tako, da žumanjak, mlijeko i škrob dobro izmiješate u jednoj šalici. Rastopite maslac, te mu postupno dodajte dobivenu smjesu i limunov sok uz stalno miješanje. Začinite, sve sastojke pomiješajte i poslužite.

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.