Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Domaći zalogaj

✦ 9 žlica brašna
✦ 4 češnja češnjaka
✦ 1/2 šalice vode
✦ 1 mala žlica suhog kvasca
✦ papar
✦ 1 mala žlica šećera
✦ 1 mala žlica soli
Za premazivanje
✦ 25 g maslaca 
✦ 4 češnja češnjaka 
✦ 1-2 žlice peršina 
✦ mozzarella sir 
✦ 2 žlice naribanog parmezana

Izgnječite češnjak. U malu šalicu dodajte 4 do 5 žlica vode i promiješajte sa žličicom šećera i kvascem. Ostavite stajati oko 5 minuta. U veću zdjelu dodajte brašno pomiješano sa soli i paprom. Napravite udubinu i dodajte češnjak smjesu i kvasac uz dodavanje tople vode i polako miješajte. Ostavite odmarati oko 45 minuta. Maslac otopite, pomiješajte sa smjesom od češnjaka, dodajte sitno nasjeckan peršin i sve zajedno promiješajte. Tijesto izvaljajte u okrugli oblik. Premažite sa smjesom od češnjaka, pospite s naribanim mozzarella sirom i parmezanom. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 ºC oko 7 minuta. Kada je gotovo narežite na pola pa onda na uske trake. Ako želite deblje tijesto, onda nakon što ste razvili tijesto i premazali, pokrite s pvc folijom i ostavite stajati oko 20 minuta, pa onda pecite.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.