Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Fini muffini

6 srednje kuhanih jaja
3 dl glatkog brašna
malo praška za pecivo
1 žličica soli
pola žličice mljevenog papra
pola žličice soda bikarbone
2 dl jogurta
10 dag maslaca
2 razmućena jaja
3 sitno narezana mlada luka
3 šake sitno narezane kuhane slanine
20 dkg grubo naribanog sira cheddar

Srednje kuhana jaja oljuštite, luk i slaninu narežite, a sir grubo naribajte. Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, papar i soda bikarbonu, pa uz miješanje polako ulijevajte jogurt. Uz daljnje miješanje dodajte rastopljeni maslac, a nakon toga i razmućena jaja. Kada je tijesto lijepo izrađeno dodajte narezani mladi luk i narezanu kuhanu slaninu, a potom i naribani sir i sačuvajte malo sira za posipavanje. Sve zajedno ručno dobro izmiješajte, a zatim u kalupe za muffin, prethodno premazane maslacem, stavite malo tijesta. Na tijesto stavite kuhano jaje, zatim napunite vrećicu za ukrašavanje tijestom i ispunite prostore oko jaja i vrh jaja. Posipajte vrhove kalupa naribanim sirom, pa stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 20-25 minuta.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.