Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Jaja na poriluku

Jaja na poriluku


Sastojci (za 4 osobe):
4 tanka poriluka (90 dag)
30 dag šunke
20 dag dimljenog sira
1 omot pahuljica za krumpir pire (za 3 osobe)
3 dl povrtne juhe
8 jaja
svježe naribani muškatni oraščić
sol
papar
Priprema:
Očistite poriluk pa samo svijetlozeleni i bijeli dio narežite na komade od 1 cm. Stavite kuhati u provrelu slanu vodu. Kad opet provri, mjerite tri minute pa izvadite. Ocijedite te dodajte šunku narezanu na kockice i popaprite. Sir krupno naribajte. Načinite pire prema uputama na omotu, ali umjesto mlijeka uzmite juhu. Dosolite pa umiješajte oraščić i 10 dag sira. Podijelite u četiri vatrostalne posudice. Na to rasporedite poriluk, a na njega razbijte po dva jaja. Posolite ih, malo popaprite i sve pospite preostalim sirom. Pecite 15 do 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Jaja na poriluku
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.